Palatul Mogoșoaia

Travel 0 comments

De când m-am mutat în București, mi-am dorit întotdeauna să vizitez Palatul Mogoșoaia, însă nu știu cum, dar mereu când plănuiam să merg, intervenea câte ceva. Nici măcăr vremea nu a ținut cu mine. De fiecare dată când aveam ocazia să merg … ce sa vezi ? Surpriză… trebuia să fiu împiedicată de câte o ploaie torențială. Așa că mare mi-a fost fericirea, când în sfârșit am petrecut o zi întreagă acolo.

Complexul Mogoșoaia e un loc potrivit pentru toate categoriile de vârstă, iar în cazul în care vă trec prin minte gânduri precum: ”Ce aș putea face acolo?”.. ”Sigur o să mă plictisesc”..sau..” Sigur într-o oră apuc să văd tot și apoi nu mai avem ce face”… ”Dar copii ce ar putea să facă? ” și sunt convinsă că aș putea continua cu astfel de exemple și poate nici mâine nu aș termina să le înșir:)), atunci nu vă faceți griji. Există o mulțime de variante: puteți să  vă relaxați la un picnic alături de cei dragi, vă puteți plimba pe jos sau puteți închiria diverse biciclete. Dacă vreți puteți închiria o bicicletă pentru 4 adulți și 2 copii (prețul acesteia este de 50Ron/ora), sau o bicicletă pentru 2 adulți (prețul ei este 30Ron/ora).

Ajunsă acolo, primul lucru care mi-a atras atenția a fost căsuța din copac. Mi-a amintit de copilărie și așa cum mie mi-a umplut sufletul de bucurie, cu siguranța și copii vor fi încântați de ea. Iar încântarea lor va fi și mai mare când vor descoperi micul parc de distracții cu mașinuțe si trambuline special pentru ei.

Din punct de vedere istoric, e bine să știți că palatul a fost construit de Constantin Brâncoveanu, iar după ce acesta a fost executat la Constantinopol împreună cu întreaga sa familie, a fost transformat în han. Domnitorul Ștefan Cantacuzino l-a răscumpărat și a revenit în posesia familiei. După moartea ultimului urmaș al familiei Brâncoveanu, palatul a rămas moștenire fiicei sale adoptive,Zoe Mavrocordat, care s-a căsătorit cu domnitorul Ghorghe Bibescu. Astfel, palatul a trecut în familia acestuia și a fost renovat. În prezent, Palatul Mogoșoaia adăpostește Muzeul de Artă Brâncovenească ce poate fi vizitat.

Fie că locuiți în București, fie că locuiți la sute de kilometrii de Mogoșoaia e un loc care merită vizitat măcar o dată în viață. Pentru cei care nu știți, Palatul Mogoșoaia se află la doar 15 km de București, așa că e foarte ușor să ajungi acolo, nu doar cu mașina personală, ci și cu mijloacele de transport în comun.  Dacă alegeți varianta mijloacelor de transport în comun, cel mai simplu e să luați metroul până la stația Parc Bazilescu(M4) și de acolo autobuzul 460 sau microbuz. Acestea circulă destul de des, iar prețul unui bilet este de 2 lei.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *