Umbreluțe colorate pe Calea Victoriei

Travel 0 comments

După vizita de la Palatul Parlamentului, am făcut o plimbare pe Calea Victoriei. Așa că haideți să vă povestesc cum a decurs plimbarea pe cea mai cunoscută stradă din București. Ajunși la Universitate, am pornit spre locul unde se află unele dintre cele mai importante clădiri istorice.  Mai întâi am trecut pe lângă Hotelul Capșa și mi-am amintit de povestea din spatele cafenelei. În 1852 s-a deschis cofetăria cu numele ”La doi frați, Anton și Vasile Capșa”, iar în anul 1886 a devenit o vestită cafenea, frecventată de cele mai importante personalități ale vremii, oameni de cultură, artiști, politicieni, dar și de cele mai distinse domnițe ale capitalei.

Dacă sunteți pasionați de piesele de teatru, vă puteți opri la teatrul Odeon, unde puteți vedea performanțele unor actori precum Pavel Bartoș, Alexandru Papadopol, Elvira Deatcu,  Gheorghe Visu și mulți alții.

Și dacă vă faceți griji că copii s-ar putea plictisi, stați liniștiți… Există suficiente locuri care să le atragă atenția, printre care și minunatele umbreluțe colarate. (văzusem un copilaș care tot sărea în încercarea de a le prinde :)) )

După ce am trecut de Palatul Regal din Piața Revoluției am ajuns la Ateneul Român, unde puteți să descoperiți diferite concerte și evenimente.

Nu în ultimul rând, am vizitat și două muzee absolut superbe: Muzeul Colecțiilor de Artă și Muzeul Național ”George Enescu”. De asemenea, am admirat uimitoarea arhitectura a Muzeului Național ”George Enescu”, fiind una dintre cele mai frumoase clădiri din Bucureşti.

 

PS : Pentru mai multe detalii legate de programul teatrului Odeon puteți accesa următorul link: http://www.teatrul-odeon.ro/

Prețuri vizitare Muzeu Național ”George Enescu”:

  • adulţi: 6 lei
  • pensionari: 3 lei
  • studenți si elevi: 1.5 lei

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *