Brașovul în două anotimpuri

Travel 22 comments

Brașovul, o experiență extraordinară în orice perioadă a anului. Anul trecut i-am admirat frumusețile în două anotimpuri diferite.  În prima excursie, fiind iarnă, am decis să dăm o fugă și în Poiana Brașov deoarece nu am mai reușit să ajungem acolo din copilărie. Așadar, ajunși în gara Brașov ne-am luat bilete de autobuz și am mers cu autobuzul 4 până la Livada Poștei, iar de acolo urma să luam altul care să ne ducă în Poiană.Am așteptat în jur de jumătate de oră, dar pentru noi parcă a trecut o veșnicie.  Frigul era împotriva noastră, însă nimic nu ne poate opri și schimba planul nostru. Eram mult prea nerăbdători…Ajunși în Poiană am decis să urcăm cu telecabina pe vârful Postăvarul. Așa am ajuns într-o lume de poveste. Nu există cuvinte pentru a descrie ce am văzut, motiv pentru care voi lăsa ca pozele să țină loc de cuvinte.

După câteva ore, ne-am întors în Brașov. Mai întâi ne-am dus în Piața Sfatului, apoi am vizitat Biserica Neagră, principalul simbol al Brașovului, care se află la câteva minute distanță.  Aceasta este este unul din cele mai reprezentative monumente de arhitectură gotică din România.

Dornici de aventură, am pornit în căutarea Turnului Negru, care ne-a oferit o superbă panoramă a Brașovului. De acolo, ne-am continuat drumul la Turnul Alb și Bastionul Graft. În cele din urmă am ajuns și la Cetățuia Brașov, care spre tristețea noastră era închisă și se putea vizita doar din exterior. Însă, după cum spune si o vorbă populară: ”În tot răul există și un bine”, am avut parte de cea mai frumoasă panoramă a Brașovului.

Turnul Alb

 

Bastionul Graft
Drumul spre Cetățuie
Cetățuia Brașovului

Și pentru că o vizită la Brașov nu este completă fără o urcare pe Tâmpa, vara ne-a găsit din nou la Brașov.  De această dată, am reușit să facem o plimbare cu telecabina pe Tâmpa, iar apoi am revăzut din nou locurile dragi.

PS: Vă recomand cu căldură acest loc minunat.

Prețuri telecabină Postăvarul:

  •   Urcare și coborâre:  Adulți:35 Lei / Copii(6-12 ani): 17 lei
  •   Urcare:  Adulți: 20 Lei / Copii(6-12 ani): 10 lei
  •   Coborâre: Adulți: 20 Lei / Copii(6-12 ani): 10 lei

Prețuri  telecabină Tâmpa:

  •    Urcare și coborâre:  Adulți:17 Lei / Copii(6-12 ani): 10 lei
  •    Urcare:  Adulți: 10 Lei / Copii(6-12 ani): 6 lei
  •    Coborâre: Adulți: 10 Lei / Copii(6-12 ani): 6 lei

Prețuri vizitare Biserica Neagră:

  • Adulți: 10 lei
  • Studenți: 6 lei, în baza carnetului de student
  • Elevi: 3 lei, în baza carnetului de elev

22 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *